ali
    Pozabil sem geslo

Piškotki

Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Visoka artritis rolator hodulja, s podpornikoma za podlaket

+
Cena:

100,00 €

Stanje:

Rabljeno

Vrsta
Hodulja

Odlično ohranjena, visoka štiri kolesna rolator hodulja - sprehajalnik, z mehko oblazinjenima in nastavljivima podpornikoma za podlaket. Nemškega proizvajalca Drive, model "Arthritis Cristallo". Zaradi majhnega obračalnega kroga je namenjena za terapevtsko uporabo v notranjih prostorih, zaradi velikih koles izdelanih iz polne gume in nameščenim zavornim sistemom pa je primerna za uporabo tudi zunaj na prostem.

Visok rolator je posebno zasnovan za uporabnike, ki se morajo spopadati z dodatno zapletenostjo pri hoji, zaradi pojava revmatizma, artritisa ali možganske kapi in podobno. Je posebna hodulja, ki svojemu uporabniku omogoča, da se lahko z rokami preko podpornikov za podlaket opre s svojo težo na njo, ter oprime krmilnih ročajev. Čvrsta konstrukcija okvirja poskrbi za visoko stabilnost pri uporabi in varnost pred prevrnitvijo. Njena oblika z različnimi možnostmi nastavitev podpornikov za podlaket pa vzpodbuja pravilno držo, ter optimalno ravnovesje uporabnikovega telesa med hojo.

Nad svojo nosilno konstrukcijo ima nameščena dva edinstvena, udobno oblazinjena podpornika za podlaket, ki sta skupaj s krmilnima ročajema večstopenjsko nastavljiva po višini od 103,5 do 121cm. Za pritrditev na točno določeno višino, se s posamičnima vijakoma čvrsto privijeta. Vijaka se nahajata pod vsakim nosilnim drogom.
Oba krmilna ročaja pa sta brezstopenjsko nastavljiva po dolžini in imata možnost nastavitve od 5 do 30cm odmika vsakega ročaja od oblazinjene podpore za podlaket. Ročaja sta nastavljiva tudi v druge pozicije in po nagibu, torej po lateralnem zamiku (bolj narazen, ali bolj skupaj). Dodatna več stopenjska nastavitev naklona podpornikov za podlaket.

Konstrukcija rolatorja v srebrni barvi je postavljena na štiri velika (190x50mm) polna neprebojna PU kolesa. Na krmilnih ročajih ima nameščeni dve zavori, s funkcijo parkirne zavore (blokada koles). Na zavornih kablih se nahaja kromiran šesterokotni nastavek, s katerim se regulira moč prijema zavor glede na nastavitev višine podpornikov s krmilnima ročajema.
Na rolatorju se med obema nosilcema podpornikov z ročajema nahaja črn sedež za sedenje in počitek, pod sedežem snemljiva košara z ročajem, držalo za sprehajalno palico ali berglo je nameščeno na desni strani, ter mrežno odlagališče za stvari na prednji strani rolatorja pod košaro.

Celotna konstrukcija pripomočka je močna in stabilna, narejena iz čvrstih jeklenih cevi. Nameščen rdeč varnostni zatič na desni strani pod sedežem, ki preprečuje samodejno zložitev. Ob premiku varnostnega zatiča, pa je pripomoček hitro in enostavno zložljiv za lažji transport, ali hrambo ob neuporabi.

Več informacij na 040/988-878
(možnost dostave po dogovoru

Ostale podrobnosti:
- skupna širina rolatorja= 61cm
- skupna dolžina= 67cm
- skupna višina= 103,5-121cm
- višina pozicije sedeža= 61cm
- širina sedeža= 38cm
- globina sedeža= 16cm


Prodajalcu povejte da ste oglas videli na salomon.si.