ali
    Pozabil sem geslo

Piškotki

Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Polifunkcionalni negovalni invalidski voziček - Invacare

+
Cena:

270,00 €

Stanje:

Rabljeno

Vrsta
Invalidski voziček

Počivalni multifunkcijski invalidski voziček, priznanega proizvajalca rehabilitacijske opreme Invacare, model »Rea Clematis«. Lepo ohranjen, izdelan iz čvrstega jekla s praškastim premazom, ter nastavljiv za vse dele telesa.

Invalidski voziček Rea Clematis z odličnim in zelo prostornim mehko oblazinjenim sediščem širine 51,5cm, kateremu se za spremenljive zahteve uporabnika lahko brezstopenjsko nastavi od 42-48cm globine sedišča. Nagib sedeža je brezstopenjsko nastavljiv od -1o do 17o naklona. Z naklonom sedeža naprej se uporabniku olajša usedanje in vstajanje. Z naklonom sedeža nazaj pa se uporabniku poveča udobje sedenja na sedežu.

Celoten sedež invalidskega vozička je izredno prilagodljiv, komforten, ergonomsko oblikovan in debelo podložen za dolgotrajno udobno sedenje. Vse opisane funkcije nastavitev in nagibov celotnega sedeža se upravljajo preko krmilnih ročajev spremljevalca, na katerih sta nameščena obarvana sprožilca za hidravlično uravnavanje naklona sedišča in naklona hrbtnega naslona.

Na hrbtnem naslonu vozička sta na vsaki strani nameščeni dve mehko oblazinjeni oporni bočni krilci. Bočni krilci služita za ravno pozicijo uporabnikovega sedenja na sedežu vozička in preprečujeta nagib njegovega trupa. Krilci sta trenutno spuščeni do višine tik nad nasloni rok, lahko pa se ju posamično in hitro, ter enostavno prilagaja po višini v sklopu 15cm s pomočjo hitro sprostilnih vijakov na nosilcih vodila na zadnji strani hrbtnega naslona. Kadar sta krilci nastavljeni na svoji najvišji točki dosežeta približno podpazdušno območje telesa. Lahko pa se ju tudi povsem odstrani iz nosilcev vozička.

Tridelni naslon za glavo je odlično oblazinjen, ter skupno širok 40cm v izravnani poziciji. Vzglavnik je preko vijaka brez stopenjsko prilagodljiv za 14cm v višino. Preko vijakov preostalih treh zglobov še dodatnih 10cm. Lahko se ga izvleče naprej ali odmakne nazaj, zamakne v levo ali desno stran in tudi naklonsko nastavlja za optimalno namestitev glave. Na nosilcu vzglavnika se nahaja še en dodaten nosilec - držalo za infuzijo, ip. katerega se lahko odstrani. Po potrebi pa je vzglavnik tudi popolnoma enostavno odstranljiv iz polifunkcijskega vozička.

Hrbtni naslon je enako kot sedišče oblazinjen s 7cm debelo peno in dodatno brezstopenjsko nastavljiv za pozicijo od -1° do 32° naklona. Širok je 45cm in do vrha pod vzglavnikom visok 55cm. Hrbtni naslon se lahko brezstopenjsko dodatno nastavlja od 60-71cm višine, zato ga je možno še nekoliko povišati in znižati od trenutne nastavitve višine.

Pralne in nepremočljive Dartex prevleke celotnega sedeža, skupaj s prevlekami naslonov za noge so mehke zračne in snemljive na zadrgo, ter pralne v pralnem stroju do 60°.

Rea Clematis ima nameščeni dve posamični zavori za uporabnika, s podaljšano ročico za olajšan dostop in upravljanje. Krmilna ročaja za spremljevalca, se več stopenjsko nastavljata po višini v sklopu 10cm, od 103 do 113cm višine.

Mehko oblazinjena in izredno udobno izdelana sta naslona za roke. Po svoji dolžini merita 50cm in sta 8-stopenjsko nastavljiva od 23cm do 34cm višine (od sedeža), kar med drugim pride prav tudi za lažje vstajanje iz vozička in obratno. Oba naslona pa se lahko popolnoma sname iz vozička tako, da se njegov uporabnik lažje namesti ali vstane iz bočne strani vozička.

Naslona za noge z mehko oblazinjenima oporama meč in bočnima blazinama za kolena imata ogromno možnosti za nastavljanje in prilagajanje individualnim potrebam uporabnika. Z nastavljivo dolžino od 40cm do 52cm. Med seboj se neodvisno dvigneta do 90° navzgor - do popolne izravnave s sedežem.

Platformi naslona nog sta skupaj z oblazinjenima oporama meč odmična na stran, za lažji pristop iz prednje strani vozička ali seveda popolnoma odstranljiva iz nosilcev. Vsako platformo je možno zamakniti naprej in nazaj in ji nastaviti naklon za stopala.

Vsako oblazinjeno oporo meč je možno brez stopenjsko nastaviti po višini v sklopu 12cm in jo v eni stopnji zamakniti bolj navzven, ali bolj navznoter po globini v sklopu 3cm. Obe opori meč se samodejno prilagajata nogam uporabnika tudi po naklonu, lahko pa se ju pritdri na točno določeno pozicijo naklona.

Zadnji pogonski kolesi izdelani iz polne gume brez zračnice sta nameščeni na lahkih 24" aluminijasti platiščih in sta ozki za čim manj trenja in posledično tudi manjši napor pri uporabi, za uporabnika vozička in njegovega morebitnega spremljevalca. Zadnji kolesi s sistemom natične osi za hitro sproščanje koles iz vozička.

Prednji kolesi iz polne gume sta večji, kar pripomore pri lažjem premagovanju arhitektonskih ovir kot so pločniki, robniki, poškodovano vozišče, vrzeli, neraven teren, ip.

Nosilca zadnjih koles sta v dveh stopnjah nastavljiva po višini, v sklopu 3,5cm. Prednji kolesi sta nastavljivi po višini v štirih stopnjah, v sklopu 4cm.

Ob zadnjem levem in desnem pogonskem kolesu sta nameščena proti prekucna vzvoda, ki ju je možno v 6 stopnjah in v sklopu 10cm izvleči, ter tako določiti dopustni nagib vozička in hkrati preprečiti ne želen prekuc nazaj na hrbet. Kadar uporabnik ne sedi na vozičku, pa se proti prekucna vzvoda uporabljata tudi za enostavnejše vzvratne premike vozička čez stopnice.

Negovalni počivalni polifunkcijski invalidski voziček je precej razstavljiv in tudi nekoliko zložljiv za lažji transport, ali za hrambo ob neuporabi.

Več informacij na 040/988-878

(možnost dostave po dogovoru)

***zaradi trenutnih izrednih razmer podjetje Medropini s.p. obratuje sicer nemoteno, vendar z ozirom na upoštevanje preventivnih ukrepov, ki omejujejo širjenje virusa Covid-19.***

Ostale podrobnosti Rea Clematis:

- skupna širina vozička= 71cm

- skupna dolžina= od 117cm do 153cm (odvisno od nastavitev)

- skupna višina= od 100cm (brez vzglavnika) do 118cm+

- skupna teža= cca. 37kg


Prodajalcu povejte da ste oglas videli na salomon.si.