ali
    Pozabil sem geslo

Piškotki

Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Električna negovalna postelja, s trapezom in blazino

+
Cena:

430,00 €

Stanje:

Rabljeno

Vrsta
Bolniška postelja

Lepo ohranjena električna negovalna bolniška postelja, s trapezom in trikotnikom za dvig. Nemške proizvodnje AKS, model "H4". Z ležiščem dimenzije 200x90cm. Dodatno priložen enostransko profiliran posteljni vložek 200x90cm, ki je nov zapakiran v svoji originalni embalaži (prikazano na 1. fotografiji tega oglasa).

Postelji je priložen vogalni trapez s trikotnikom na zanki, katerega je možno namestiti v konzolo na levi ali desni strani vzglavja. Trapez je premičen, zanka trikotnika je nastavljiva po dolžini. Za varnost pred padcem iz postelje skrbita dvojni dvo delni varnostni premični ograji z zaklepom. Izdelani sta iz masivnega bukovega lesa in prevlečeni s furnirjem.

Postelja ima nameščena štiri okretna kolesa premera 100mm s posamičnimi zavorami, katera omogočajo lahke premike postelje po negovalnem prostoru. Predvidena je za uporabo v bolnišnicah, negovalnih objektih in za domačo uporabo.

Nameščene ima štiri sinhrono in mirno delujoče kvalitetne elektromotorje Okin. Motorja nameščena v stranicah postelje upravljata dvig in spust višine ležišča. Ležišče postelje se v spuščenem stanju nahaja 40cm nad tlemi in se lahko maksimalno poviša do višine 80cm nad tlemi. Preostala dva motorja, ki se nahajata pod ležiščem postelje upravljata premik vzglavja do naklona 70° in premik nad kolenskega predela vznožja do naklona 20°. Naklon pod kolenskega pregiba vznožja se več stopenjsko nastavlja ročno z rastrskim zaskočnikom od 14° do -21° naklona.

Električno delovanje se upravlja s priloženim 6-funkcijskim pilotom, ki je odporen na udarce in vlago. Na pilotu se lahko s priloženim zelenim ključkom zaklenejo vse funkcije delovanja negovalne postelje. Konstrukcija in elektromotorji postelje imajo visoko nosilnost, kar pomeni da postelja prenese visoko varno delovno obremenitev. Vsa nameščena elektronika z IPX4 zaščito. V centralnem motorju je pod rumenim pokrovom nameščena 9V baterija, ki skrbi za zasilno delovanje postelje v primeru slučaja popolnega izpada elektrike v domačem omrežju. (prikazano na 12. fotografiji oglasa)

Električni adapter z izolacijskim sistemom in z vgrajeno varovalko za zaščito pred prenapetostmi iz napajanja električnega omrežja kot je udar strele, ip. (prikazano na 13. fotografiji)

Ležišče je sestavljeno štiridelno. Zaradi mnogih individualnih možnosti nastavitev ležišča je to poleg funkcij za vsako dnevno olajšano nego primerno tudi za vse vrste motenj v pretoku krvi po žilah. Nastavitve pozicij tega ležišča lahko vplivajo protibolečinsko, proti otekanju nog, proti ranam na golenih, ter proti drugim bolečinam.

Na straneh ležišča postelje se nahajajo štiri kovinska držala, ki preprečujejo neželeno premikanje vzmetnice. Vsa kovinska konstrukcija postelje je prašno lakirana z elektrostatskim postopkom. Ostali deli postelje so izdelani iz lesenih površin prevlečeni z bukovim furnirjem.

Na posteljo je mogoče namestiti različne dodatke: vogalni trapez (priložen), stojalo za infuzijo, lesene stranice (priložene), nosilec urinske steklenice, regulator električne anti dekubitus blazine, ip.

Postelja se enostavno razstavi, ali sestavi. Primerna je za transport z vsakim osebnim vozilom.

Priložena navodila, račun garancija, ter pripomoček za transportiranje in optimalno hrambo postelje ob neuporabi (prikazano na zadnji 14. fotografiji oglasa).

Več informacij na 040/988-878

(možnost dostave po dogovoru)

Ostale podrobnosti negovalne postelje AKS:

- dimenzija ležišča postelje= 200 x 90cm

- skupna zunanja dimenzija sestavljene postelje= 108x212cm


Prodajalcu povejte da ste oglas videli na salomon.si.